Eten, drinken en traktaties

Omdat wij werken met een continurooster, nemen leerlingen eten en drinken mee van huis.

  • Tienuurtje: Rond 10.00 uur is er een moment om even iets te eten en te drinken.
  • Lunch: Tussen 12.00 uur en 12.30 uur lunchen de leerlingen. Leerkrachten zorgen voor voldoende tijd om rustig te eten en drinken. Leerlingen eten even in stilte. Ze worden daarna voorgelezen, kijken een educatief filmpje of zijn met elkaar in gesprek over een actueel onderwerp op school of daarbuiten.

Gezond eten en drinken

Wij stimuleren leerlingen om gezond te eten en drinken. We verzoeken ouders/verzorgers daarom gezond eten en drinken mee te geven:

  • fruit in de ochtend
  • boterhammen met fruit of groente tijdens de lunch
  • water of melk om te drinken.

Gezond eten en drinken bevordert de ontwikkeling van een gezond lichaam en een gezonde geest. Dit heeft ook invloed op de leer- en ontwikkelmogelijkheden van leerlingen. Op school besteden we daarom regelmatig aandacht aan het belang van gezonde voeding.

Traktaties

Leerlingen die jarig zijn mogen in de klas trakteren. Het liefst zien we gezonde kleine traktaties. Op deze manier voorkomen we met elkaar dat er te veel gesnoept wordt op school. Via internet zijn er heel veel idee├źn te vinden om de traktatie, naast leuk of creatief, ook gezond te laten zijn:

Leerlingen mogen, als ze dat leuk vinden, ook het leerkrachten team trakteren. Thee en fruit worden enorm gewaardeerd.

Praktisch

Hier vindt u alle praktische informatie over de school zoals o.a. vakanties en vrije dagen, verlof regeling en het ouderportaal.
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?