Luizen

Indien u thuis luizen heeft geconstateerd deel dit dan met de leerkracht via Parro. De leerkracht zal alle ouders uit de klas informeren. Om uitbraken te voorkomen is het belangrijk om regelmatig bij het hele gezin na te gaan of er iemand luizen heeft door het haar met een fijntandige (liefst metalen) luizenkam te kammen (bijv. 1x per week) boven een stuk wit papier. Voordat een ander de luizenkam gebruikt moet deze eerst worden schoongemaakt met alcohol (70%).

Behandeling

Om luizen te bestrijden wordt aanbevolen om gedurende 14 dagen dagelijks het haar te kammen met een luizenkam, bij voorkeur in combinatie met een antiluizenmiddel op basis van dimeticon (bijv. Nyda). Het wassen van beddengoed en knuffels etc. is niet nodig.

Voor een succesvolle behandeling zijn de volgende regels belangrijk:

  • Controleer en behandel zo nodig het hele gezin!
  • Waarschuw bij een besmetting ook de ouders van de kinderen met wie je kind onlangs heeft gespeeld (maar ook bijv. de sportvereniging) om verdere verspreiding te voorkomen.
  • Herhaal de behandeling met antiluizenmiddel na 8-9 dagen

Praktisch

Hier vindt u alle praktische informatie over de school zoals o.a. vakanties en vrije dagen, verlof regeling en het ouderportaal.
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?